7.0
Parkplattegrond

Vakantiepark Vesting De Bronsbergen, Zutphen

Aankomst
Vertrek

Wat doen we vandaag? Gaan we fietsen of wandelen in de natuur? Ontdekken we Hanzestad Zutphen met prachtige rondvaart in een fluisterboot? Ondernemen we de achtkastelenroute in Vorden? Bezoeken we een museum in de omgeving?

Of gaan we met de kinderen naar een speelparadijs? In en om Vesting De Bronsbergen kun je elke dag iets anders doen. Hieronder al wat leuke suggesties. Voor nog meer inspiratie kun je terecht in onze receptie. We helpen je graag!

Burgers' Zoo

Antoon Van Hooffplein 1, Arnhem

Bezoek website

Weer of geen weer, Koninklijke Burgers’ Zoo is altijd leuk. Het grootste gedeelte is overdekt. Burgers’ Zoo is een moderne dierentuin in een bosrijke omgeving. De dieren leven er in een zo natuurlijk en groot mogelijke vrijheid. Bezoek het grootste overdekte tropische regenwoud van Europa (Bush) en het tropisch koraalrif met 8 miljoen liter water (Ocean). Ontdek de Oost-Afrikaanse savanne (Safari) en het oerwoud van Maleisië (Rimba). Burgers’ Avonturenland is een grote binnenspeeltuin.

Nationaal Openluchtmuseum

Schelmseweg 89, Arnhem

Bezoek website

Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. Je wordt meegenomen op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Er is volop leven in het museum. Op de boerenerven, in de boerderijen, huizen en de molens, het boerencafé en de winkeltjes.

Speelgoedmuseum

Brink 58, Deventer

Bezoek website

Speelgoedmuseum Deventer is een geweldige belevenis voor jong en oud. Je vindt hier de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland. Zoals bijzondere poppen, prachtige poppenhuizen, mechanisch speelgoed, optisch speelgoed en games. Voor de jongste bezoekers is er van alles te beleven op de Speelzolder. 

Museumwinkel Het Snoepje

Ravenstraatje 3, Zutphen

Middenin het historische centrum van Zutphen vind je Museumwinkel Het Snoepje. Je kijkt je ogen uit in deze oud-Hollandse snoepwinkel. De winkel verkoopt ruim driehonderd lekkernijen, zoals pepermunt, drop, zuurtjes, koekjes en chocolade, ook voor mensen met voedselallergie. Je kunt er bovendien terecht voor speciaal buitenlands snoep.

Museum MORE & Kasteel Ruurlo

Hoofdstraat 28, Gorssel

Bezoek website

Museum MORE is het grootste Nederlandse museum voor modern realisme. Het museum toont een eeuw topkunst van grootmeesters zoals Jan Mamkes, Charley Toorop en Pyke Koch. Er zijn voortdurend wisselende tentoonstellingen. In Kasteel Ruurlo - op een half uurtje rijden van Gorssel - ontdek je de magie van Carel Willink.

Achtkastelenroute

Start: Marktplein, Vorden

Bezoek website

In en om Vorden liggen acht kastelen die het bewonderen waard zijn. Met de achtkastelenroute ontdekt u ze allemaal: Hackfort, Den Bramel, De Wildenborch, De Wiersse, Het Onstein, De Kieftkamp, Vorden en Suideras.