7.0
Hotel blog

Nieuws en dergelijke

Aankomst
Vertrek
30 januari 2017

Ronda City of Dreams

Wie vanaf het vliegveld van de havenstad Malága in de auto stapt (qua bereikbaarheid raden wij deze luchthaven aan) en anderhalf uur in westelijke richting landinwaarts rijdt, stuit op één van de meest schilderachtige plekken van heel Andalusië: de bergstad Ronda.

Wie vanaf het vliegveld van de havenstad Malága in de auto stapt (qua bereikbaarheid raden wij deze luchthaven aan) en anderhalf uur in westelijke richting landinwaarts rijdt, stuit op één van de meest schilderachtige plekken van heel Andalusië: de bergstad Ronda. Ronda is in tweeën gesplitst door de rivier Guadelevín die 120 meters beneden stroomt. Een van de drie bruggen die de kloof overspant, is de Puente Nuevo (‘nieuwe brug’), de hoogste brug en beslist de meest fotogenieke. Een wereldberoemde toerist, de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway, schreef ooit over Ronda: ‘Wie op huwelijksreis wil in Spanje of met iemand wil wegvluchten, gaat naar Ronda. De hele stad en de omgeving zijn een romantisch decor.’

Ernest Hemingway (1899-1961)
“Ronda is the place where to go, if you are planning to travel to Spain for a honeymoon or for being with a girlfriend. The whole city and its surroundings are a romantic set.
… Nice promenades, good wine, excellent food, nothing to do…”

In Ronda kun je de arena Plaza de Toros bezoeken, de oudste nog bestaande arena waarin de Spaanse traditie van het stierenvechten in ere wordt gehouden. Je kan ook een bezoekje brengen aan de overblijfselen van de Arabische baden of de barokke Santa Maria la Mayor-kerk. (Kaartjes kunnen van te voren worden gereserveerd bij gastvrouw Murcy.) Al is Ronda op zijn meest charmant in een stoel, met uitzicht en een glas Andalusische sherry en een plankje tapas.

Een kwartier rijden verderop ligt Arriate, een idyllisch wit bergdorpje. Aan de rand daarvan vindt u Hotel Villa Ignacia, omgeven door natuurgebieden. Villa Ignacia is uitstekend te bereiken met de auto. Aan de ene kant kijk je uit over Sierra de Grazalema, aan de andere kant berggebied Sierra de la Nieves. Ze lenen zich beide voor geweldige wandeltochten, maar wie het bij korte afstanden wil houden, kunnen we aanraden het bergpaadje voor het hotel af te dalen naar rivier Arroyo de la Ventilla. 

30jan

Shoppen in Sevilla

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lees meer

Volg ons en blijf op de hoogte van het laatste nieuws